Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

Xenna De Bruyckere speelt haasje over met Poolse concurrente en wint Flandriencross voor vrouwen junioren

WhatsApp Image 2023-01-28 at 16.44.50 (2)

De vrouwen junioren doken een halve minuut na hun mannelijke leeftijdsgenoten het veld in. Zij kregen dankzij de iets tragere eerste rondetijd twee ronden minder voor de wielen geschoven. Xenna De Bruyckere speelde haasje over met haar Poolse concurrente Alicja Matula en ging met de overwinning huiswaarts. De Nederlandse Maud Adams vervolledigde het internationale podium.

Na de eerste ronde hadden de Poolse Alicja Matula en de Belgische Xenna De Bruyckere al enkele mannelijke collega’s ingehaald en hadden samen al een mooie voorsprong op hun concurrentes. Terwijl Guus Van den Eijnden bij de mannen junioren een one-man-show verzorgde, was er bij de vrouwelijke junioren wel spanning. Het veld lag heel dicht bij elkaar.

In de tweede ronde liet Matula de Acrog – Tormans renster De Bruyckere achter zich en deed een gooi naar de felbegeerde overwinning in de Flandriencross voor vrouwen junioren. Bij het ingaan van de laatste ronde waren de rollen omgekeerd. Xenna De Bruyckere had haasje over gespeeld met haar Poolse tegenstandster en dook de laatste ronde in als leidster. Ze kon haar concurrente afhouden in de laatste ronde en zegevierde. “Ik had de aansluiting gemist in de start maar kon aan het einde van de eerste ronde komen aansluiten bij Matula. Ze maakte veel technische foutjes en ik ben ze in de materiaalpost uiteindelijk voorbij gelopen.”

De Nederlandse Maud Adams werd derde: “Ik was zeer goed vertrokken maar de singletracks waren niet zo mijn ding. Ik moest wat terrein prijsgeven op deze stukken.”

Xenna De Bruyckere won bij de vrouwen junioren. © Belga

Deel dit bericht