Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

Wyseure snelste bij beloften in Rectavit Flandriencross

CYCLOCROSS HAMME FLANDRIENCROSS
De zesde manche van de Trimetal Rookie Trophy is een prooi geworden voor Joran Wyseure. Hij rekende in de Rectavit Flandriencross in Hamme af met de Brit Cameron Mason. In de tussenstand loopt wereldkampioen Pim Ronhaar verder uit op Thibau Nys.

De wedstrijd bij de beloften leek af te steven op een duel tussen wereldkampioen Pim Ronhaar en de Brit Cameron Mason. Het duo scheidde zich af van de concurrentie, maar na pech voor Ronhaar kwam Mason voorin helemaal alleen te zitten.

Uit de achtergrond kon alleen Joran Wyseure de kloof met de Brit dichtrijden. Wat volgde was een spannend duel dat pas in de slotronde werd beslecht. Wyseure schudde Mason van zich af en snelde naar zijn tweede overwinning van het seizoen. Gerben Kuypers mocht als derde mee op het podium.

Ronhaar moest in Hamme tevreden zijn met een vierde plaats, maar deed ondanks pech toch nog een goede zaak in de Trimetal Rookie Trophy. Na zes manches vergroot hij zijn voorsprong op Thibau Nys tot 1:35. De kloof met Mason bedraagt intussen al 6:53.

Wyseure: ‘Het WK? Er zijn wel 10 kandidaten voor de wereldtitel’

Wyseure zag er na zijn overwinning in Hamme opvallend fris uit. “Dat is echter maar schijn”, grijnsde de West-Vlamings van het Tormans CX Team. “Ik ben heel diep moeten gaan om deze overwinning over de streep te moeten trekken. In de slotfase kwam Cameron nog heel fel opzetten. Zeker in het Bike Park, niet mijn beste zone, werd het nog spannend. Gelukkig kon ik met een paar meter voorsprong de weg op. Dat was voldoende om de zege binnen te halen.”

In aanloop naar het WK blijft Wyseure rustig. “Op een goede dag is er veel mogelijk, maar ik tel el tien kandidaten voor de wereldtitel. Als Pim vandaag geen pech had, dan had hij misschien zelfs de wedstrijd gewonnen.”

Deel dit bericht