Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

Wout van Aert: “Zware benen, maar blij met de overwinning”

Belgaimage-58855902-min

Wout van Aert won de Flandriencross in Hamme voor Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout.

“Ik voelde vooral zware benen, het was toch een zware wedstrijd en ik stond er heel lang alleen voor. Ik ben wel zeer blij met hoe het ging. Ik probeerde de koers goed in te delen, maar elke keer ik dacht een tikkeltje af te bouwen maakte ik een foutje en werd ik wakker geschud. Het was echt kopje erbij houden en de moeilijke stroken aftellen”, aldus de winnaar.

Wout van Aert na Flandriencross: ” Ik ben blij met hoe het verliep vandaag” – YouTube

Iserbyt eindigde knap tweede in Hamme. “In het begin van de wedstrijd voelde ik me zeker niet de betere van ons groepje. Ik moest er even inkomen, misschien door een vrij zware trainingsweek. Tijdens de laatste twee ronden kon ik het goede gevoel terugvinden en kon ik nog uitlopen op Lars Van der Haar. Het klassement is heel belangrijk voor mij, het is het enige dat ik misschien nog kan winnen, dus ging ik vol aan de bak”, wist de West-Vlaming.

Reactie Eli Iserbyt na zijn Flandriencross – YouTube

Michael Vanthourenhout was tevreden met brons. “Ik ben echt serieus ziek geweest en ik had wel gedacht dat de eerste helft goed zou gaan maar dat ik een terugval zou krijgen. Gelukkig is het zo niet gelopen en sta ik op het podium. Ronhaar was tijdens de wedstrijd echt de beste van ons drie, ik denk dat hij misschien wat overmoedig was. Op het einde rijdt Eli weg en doet hij een wissel die overbodig was. Zo kon ik alsnog de derde plaats veroveren”, wist de Europese en Belgische kampioen.

Reactie Michael Vanthourenhout na zijn Flandriencross – YouTube

 

Deel dit bericht