Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

Winnaar Van der Poel: ’50 minuten denken aan overwinning’

2_27051136_BELGAIMAGE-98469300
Mathieu Van der Poel overheerst de cross in november. Ook in de KwadrO Flandriencross kroonde de Nederlander zich tot winnaar: "De tweede ronde leek mij een goed moment om aan te vallen". Wout Van Aert moest zich weer tevreden stellen met de tweede plek. Hij behoudt wel de leiding in de DVV Verzekeringen Trofee: "Ik heb het maximum eruit gehaald."

Mathieu Van der Poel ging er al in de tweede ronde vandoor. “Dat leek mij een goed moment. Ik had al zoiets in gedachten en wilde niet de hele koers afwachten”, legt de winnaar uit. “Het was mentaal wel moeilijk om die krappe voorsprong 50 minuten lang te verdedigen. “Maar denken aan de overwinning helpt wel”, lachte de Nederlandse kampioen.

“De mensen in de post hielden mij steeds op de hoogte van de voorsprong. Maar ook op bepaalde punten hield ik de kloof in de gaten”, legt Van der Poel uit. “Ik hoop deze goeie vorm te kunnen aanhouden tot de aanloop naar het WK.

VAN AERT: “MAXIMUM ERUIT GEHAALD”

Wout Van Aert moest zich nog maar eens tevreden stellen met de tweede plaats. “Ik zat niet in een goeie positie wanneer Mathieu versnelde”, zegt Van Aert. “Daarna was het een hele cross afzien. Het was wel leuker om met twee rond te rijden in de achtervolging”, aldus Van Aert.

Wat het verschil is tussen Van der Poel en hem? “Zijn demarrage maakte het verschil. Want ons tempo lag nadien ongeveer gelijk”, besluit Van Aert.

SWEECK: “MATHIEU HAD CONTROLE”

Laurens Sweeck moest de duimen leggen voor Van Aert in de strijd om de tweede plek: “We hebben geprobeerd om snel te openen, maar na de aanval van Van der Poel bleven we de hele cross hangen”, aldus Sweeck. “Mathieu had alles onder controle”, zegt hij. “Ik ben wel tevreden en trek met een goed gevoel naar de volgende crossen.”

Deel dit bericht