Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

Verburg sterkste in ultieme eindsprint

2_27110051_IMG_20161127_1028421
Luke Verburg toonde zich bij de nieuwelingen de sterkste in de KwadrO Flandriencross in Hamme. De Nederlander van Lares - Doltcini was in de eerste manche van de DVV Verzekeringen Trofee voor nieuwelingen in de eindspurt sneller dan ploegmaat Witse Meeussen en Ben Tulett.

Witse Meussen schoot het snelste uit de startblokken. Achter hem vormden Verburg en Ryan Cortjes een duo. Even later sloten Verburg en Cortjens vooraan aan. Maar in de tweede ronde viel Cortjens weg met materiaalpech. Hij moest te voet verder. “Dat gebeurde net op dezelfde plaats als mij vorig jaar overkwam”, vertelde Verburg achteraf.

Bij het aansnijden van de laatste ronde kwam nog meer volk terug uit de achtergrond. De Nederlander Bodi Del Grosso en de Britse kampioen Ben Tulett dichten de kloof met de koplopers. In de laatste ronde zetten de twee renners van Lares – Doltcini alles op alles. Verburg was een zucht sneller dan Meeussen en Tulett. Del Grosso eindigde vierde.

VERBURG: “PROFITEREN VAN FIETSWISSEL PLOEGMAAT”

Luke Verburg rondde de dominantie van Lares-Doltcini in de KwadrO Flandriencross succesvol af. “In de laatste ronde ging Witse (Meeussen) aan over de balken. Hij sloeg meteen een kloofje van 15 meter. Hij wisselde echter van fiets in de materiaalpost, waardoor ik kon terugkeren”, aldus de dolgelukkige winnaar.

“Daarna was het sprinten tot aan de finish.” Of hij zijn leidersplaats in de DVV Verzekeringen Trofee zal verdedigen? “Ik start zeker in alle manches. Maar we zullen nog zien of ik mijn leidersplaats kan verdedigen. Als er iets misgaat ga je met lege handen naar huis.

Deel dit bericht