Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

Van der Poel wint met ruime voorsprong in Hamme

CYCLOCROSS DVV TROPHY FLANDRIENCROSS HAMME
Mathieu Van der Poel heeft zijn elfde zege van het seizoen op zak. Andermaal stond geen maat op de Nederlander die het in de VIO Flandriencross in Hamme haalde voor ploegmaat Tom Meeusen. Laurens Sweeck sprintte naar de derde plaats op bijna twee minuten.

Van der Poel maakte in derde manche van de DVV Verzekeringen Trofee meteen zijn intenties waar en dook als eerste het veld in. Van temporiseren was geen sprake, hij trok ook daarna vol door op het snelle parcours. Enkel zijn ploegmaat Tom Meeusen wist aan zijn wiel nog aan te haken en de twee pakten meter na meter op de rest van het pak.

Toon Aerts had een beetje zijn start gemist en moest achtervolgen. Het was Tom Pidcock, zaterdag nog winnaar in de Wereldbeker in Tabor bij de beloften, die de anderen op sleeptouw nam. Ook Kevin Pauwels, Michael Vanthourenhout, Tim Merlier en Laurens Sweeck waren niet ver.

Aan de suprematie van de Europese kampioen viel evenwel niets te beginnen. Hij nam ploegmaat Meeusen mee in zijn wiel, maar diepte intussen toch ronde na ronde zijn voorsprong uit. Bij de eerste passage telde het duo 6 seconden voorsprong op de eerste achtervolgers, na ronde twee bedroeg die voorsprong al 21 seconden op een groep van 12.

Meeusen moest diep in de reserves tasten om Van der Poel te volgen, maar bleef uiteindelijk toch tot in het begin van de voorlaatste ronde bij zijn kopman. Daarna moest hij zijn kopman laten rijden. Uiteindelijk zou Van der Poel zijn bonus nog verder uitbouwen tot 1:50 op de rest van het pak. Meeusen hield zijn tweede plek vast.

De sprint om de derde plaats kwam op naam van Laurens Sweeck, Gianni Vermeersch werd vierde, Vanthourenhout vijfde, Toon Aerts werd achtste en verloor 2:01. Door ook nog de 15 seconden bonificatie die Van der Poel nam in de tweede ronde telt hij nog slechts 1:56 voorsprong op de Nederlander, die nu derde staat. Lars Van der Haar bezet de tweede plaats op 1:54.

Deel dit bericht