Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

Van der Poel: ‘Parcours lag er bizar glad bij’

CYCLOCROSS HAMME FLANDRIENCROSS
Vijf op een rij voor Mathieu van der Poel in de Rectvit Flandriencross, de negende overwinning van het seizoen voor de wereldkampioen. Toch was Van der Poel niet helemaal tevreden met zijn prestatie.

Van der Poel reed in Hamme zijn eerste cross sinds 3 januari in Hulst. Tussendoor ging hij op stage in Spanje. “Ik was niet super vandaag, wel goed”, bekende Van der Poel. “Ik reed met zware en vermoeide benen rond.”

“Bovendien maakte ik ook veel fouten, al denk ik niet dat ik de enige was. Het parcours lag er bizar glad bij. Soms tot het frustrerende toe. Bijna iedere bocht die ik goed wou nemen, die miste ik. Aan de andere kant win ik opnieuw en moet ik niet te veel klagen. Al is het zeker nog niet wat het volgende week moet zijn. Op het WK in Oostende zal het nog een pak beter moeten.”

Van der Poel reed bijna een hele wedstrijd met een voorsprong tussen de 10 en 20 seconden rond. “Omdat er geen supporters zijn, hoor je de speaker nu wel meer dan anders. Dat neem je wel mee, al zijn er ook wel mikpunten op dit parcours waar je elkaar ziet rijden.”

Deel dit bericht