Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

Van Aert en Van der Poel kruisen degens in Hamme

vanaertvdp
Goed nieuws! Niemand minder dan toptalent Mathieu Van der Poel heeft zijn deelname aan de KwadrO Flandriencross bevestigd. Dat betekent het eerste duel met collega-belofte Wout Van Aert sinds de wereldbeker in Valkenburg (19/10)!

Beide beloften rijden dit seizoen een ander klassement bij de elite. Van Aert gooit hoge ogen in de bpost bank trofee (winst op de Koppenberg), terwijl Van der Poel voor de Hansgrohe Superprestige kiest. Het leverde de Nederlander al een zege in Gieten op.

Omdat de Superprestigemanche in Ruddervoorde (9 november) daags na het EK geprogrammeerd staat, besloot Van der Poel het kampioenschap links te laten liggen. Van Aert start wel in Lorsch en zal daar moeten afrekenen met die andere ‘coming man’ Michael Vanthourenhout.

De eerstvolgende confrontatie tussen Van Aert en Van der Poel staat gepland op 30 november. Net als de bpost bank trofee in Ronse zal Van der Poel ook de KwadrO Flandriencross in Hamme bij de profs rijden.

De laatste keer dat beide toptalenten elkaar bekampten, was in Valkenburg, tijdens de eerste manche van de Wereldbeker. Van Aert werd tweede, terwijl Van der Poel vrede moest nemen met een zesde plaats.

Een week eerder, tijdens de bpost bank trofee in Ronse, waren de rollen omgekeerd. Van Aert kwam pas terug na zijn sleutelbeenbreuk en werd zevende. Van der Poel was in uitermate goeie vorm na zijn zege in Gieten en moest enkel Sven Nys laten voorgaan.

Het belooft dus een spannende ‘wedstrijd in de wedstrijd’ te worden in Hamme.

Deel dit bericht