Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

Iserbyt klaar voor Rectavit Flandriencross: ‘Pijn in elleboog is weg’

iserbyt2001
Klassementsleider Eli Iserbyt zakt zaterdag met vertrouwen af naar de Rectavit Flandriencross in Hamme, de zesde manche van de X²O Badkamers Trofee. Het euvel aan de elleboog is nog niet helemaal opgelost, maar de pijn is wel verdwenen. "Ik kan me terug voor honderd procent in de strijd gooien."

Een maand geleden kwam Eli Iserbyt zwaar ten val in Heusden-Zolder. De Europese kampioen kroop snel terug op de fiets, al verliep het daarna niet allemaal van een leien dakje. “In Hulst was ik conditioneel in orde, maar spartelde mijn lichaam nog tegen. Op het BK draaide het niet door een samenloop van omstandigheden”, legt Iserbyt uit.

“Vandaag ondervind ik niet veel last meer van mijn elleboog, al is het probleem nog niet helemaal opgelost. Omdat ik mijn arm nog niet volledig kan strekken, moet ik compenseren met de schouder en zit ik wat schuiner op de fiets. Die kettingreactie zorgt ervoor dat mijn lichaam niet helemaal in balans is.”

De kopman van Pauwels Sauzen-Bingoal verwacht echter niet dat het een goed resultaat in Hamme in de weg staat. “Ik ga de laatste weken vaker naar de kine en lig iets vaker op de massagetafel. Een uur op de crossfiets mag geen probleem zijn. Bovendien is de pijn volledig verdwenen en is er geen angst voor nieuwe schade bij een val. Dat stadium zijn we gepasseerd. Ik kan me voor de volle honderd procent in de strijd gooien. De komende weken wordt het belangrijk om me goed te laten behandelen. Na het seizoen zal wat rust de rest van het werk doen.”

Ook conditioneel heeft Iserbyt er vertrouwen in. “Na het BK was het nodig om het lichaam even te resetten. In aanloop naar de laatste fase van het seizoen heb ik de voorbije weken de trainingsarbeid wat verhoogd met trainingsblokken van vijf, zes uur op de fiets: een combinatie van duurtraining, intensiteit en explosiviteit.”

WOUT EN MATHIEU

Iserbyt start in de Rectavit Flandriencross als leider in de X²O Badkamers Trofee met een voorsprong van 3:27 op ploegmaat Michael Vanthourenhout, 3:33 op Toon Aerts en 3:50 op Lars van der Haar. “Het is een mooie voorsprong, maar mijn doel blijft om met vijf minuten voorsprong aan de laatste cross te beginnen. Pas dan ben ik gerust. Dat ze achter mij met drie kort bij elkaar staan, zal ervoor zorgen dat er nog wel gereden wordt.”

“Mijn kansen op winst met Wout van Aert en Mathieu van der Poel aan de start? Dat zal niet eenvoudig zijn, maar misschien hebben ze wel veel getraind op stage en rijden ze Hamme met Overijse in het achterhoofd. Ach, ik ga mijn hoofd er niet over breken. De dag zelf zal snel zichtbaar zijn hoe goed ze zijn.”

Deel dit bericht