Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

Hamme is eind deze maand het centrum van de veldritwereld

2_04025352_fcpersbericht
Op zondag 29 november is Hamme het epicentrum van de veldritwereld. Met de KwadrO Flandriencross strijkt die dag de derde manche van de bpost bank trofee neer in Hamme. Maar naast topsport van de bovenste plank heeft de KwadrO Flandriencross nog heel wat meer te bieden...

De wedstrijd bij de elite mannen wordt de sportieve apotheose van de KwadrO Flandriencross. Op zondag 29 november om klokslag 15u duiken de wereldtoppers het veld in voor een prachtige cross langs de oevers van de Durme. En het woord ‘wereldtoppers’ mag letterlijk genomen worden, want ook de wereldkampioen zal aan de start staan.

Voor Mathieu Van der Poel wordt de veldrit in Hamme – na maandenlange blessureperikelen – de eerste cross van de bpost bank trofee waaraan hij dit seizoen deelneemt. Benieuwd of de Nederlander Wout Van Aert, Sven Nys en de andere grote namen het vuur aan de schenen kan leggen?

Wie de kampioenen van de toekomst aan het werk wil zien moet op zaterdag 28 november al naar Hamme afzakken. Kinderen tussen 6 en 12 jaar die de ambitie hebben om ooit zelf in de voetsporen van Van der Poel, Van Aert of Nys te treden kunnen dan onder leiding van niemand minder dan ‘local hero’ en kersvers Flandrien van het jaar Greg Van Avermaet en van oud-wereldkampioenen Roland Liboton en Erwin Vervecken op de jeugdinitiatie van de KwadrO Flandriencross de knepen van het veldritvak leren.

De KwadrO Flandriencross is meer dan veldrijden. Naast een sportief programma biedt de KwadrO Flandriencross ook een muzikaal spektakel. Zo is er zondag in de feesttent om 14u een optreden van Sergio en om 18u30 komt Paul Severs de tent in vuur en vlam zetten. Voor en na het optreden van deze Vlaamse topartiesten zorgt een party DJ voor de nodige ambiance in de sfeertent.

Ook Studio Brussel is dit jaar weer van de partij met een live uitzending. In het teken van de Warmste Week/Music For Life doen zij een unieke actie ten voordele van het goede doel, exclusief in Hamme. Meer info hierover volgt snel.

Deel dit bericht