Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

Flandriencross steunt Slekkencross

slekkencrosscover
Op 3 en 4 januari 2015 wordt in Hamme-Zogge de Slekkencross boven het doopvont gehouden. Een cross voor de allerjongsten - miniemen en aspiranten - en een plek waar nieuwe toptalenten hun eerste stappen kunnen zetten.

“Samen met enkele ouders van miniemen en aspiranten van de jeugdploeg Papillon-Rudyco-Janatrans ontstond eind vorig seizoen het idee om zelf een cross te organiseren”, aldus organisator Michael Segers, zelf vader van een jonge crosser. “De sfeer op de jeugdcrossen is geweldig en het is mooi om te zien hoe hard 8-jarigen al kunnen uitkijken naar een wedstrijd. Zelfs naar een bepaald parcours. We hebben de indruk dat de jeugdwedstrijden steeds meer beginnen te leven. De komst van de Aspiranten Cyclocross Cup (ACC) heeft daar zeker mee te maken.”

De keuze voor Hamme-Zogge als locatie voor de Slekkencross lag voor de hand. “We zijn – op een enkeling na – allemaal van de streek. Het parcours ligt niet waar vroeger de Bollekescross was, maar enkele kilometers verderop in Hooigat. De eigenaar van de weide was meteen te vinden voor het project. Het is zeker niet de bedoeling om er na één jaar al weer mee te stoppen. Daar zijn we heel duidelijk in. We hebben zelfs al vesten met het logo laten drukken. Die zullen we zondag tijdens de Flandriencross in Hamme dragen.”

Naast de wedstrijden voor miniemen en aspiranten met een vergunning is er ook een jeugdinitiatie voor de niet-aangesloten crossertjes. “Op zaterdag is er een jeugdinitiatie voor 8- tot 14-jarigen. De jonge veldrijders zonder vergunning mogen van de bond niet starten in de officiële wedstrijden bij de miniemen en aspiranten. Zij kunnen de kneepjes leren tijdens de initiatie. Omgekeerd kan uiteraard wel. De aangesloten miniemen en aspiranten mogen deelnemen aan de initiatie.”

De Slekkencross is een initiatief dat de buren van de KwadrO Flandriencross alleen maar toejuichen. “Als internationale veldrit hechten wij uiteraard veel belang aan de basiswerking”, vertelt Christophe Impens van Golazo sports, organisator van de KwadrO Flandriencross. “De Slekkencross is laagdrempelig en ideaal om kennis te maken met het veldrijden. Het opleiden en kweken van nieuwe talenten is onmiskenbaar belangrijk voor de verdere toekomst van de sport. Er zou zomaar een nieuwe Sven Nys of Wout Van Aert kunnen opstaan.”

Programma zaterdag 3 januari
Jeugdinitiatie (8-14 jaar): 14u-15u (inschrijven via kathleencoppieters@hotmail.com)
Dikkebandencross (18+): 16u-17u (inschrijven ter plekke 15u30)
Programma zondag 4 januari
Miniemen:
8- en 9-jarigen: 11u30 (duur wedstrijd is 10 min)
10-jarigen: 11u50 (duur wedstrijd 12 min)
11-jarigen: 12u10 (duur wedstrijd 15 min)
Inschrijving vanaf 10u30 tot 11u15

Aspiranten:
12-jarigen: 13u30 (duur wedstrijd 20 min)
13-jarigen: 14u15 (duur wedstrijd 22 min)
14-jarigen: 15u (duur wedstrijd 25 min)
Inschrijving vanaf 12 uur tot 13u15

Deel dit bericht