Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

Fem van Empel: “Geen super gevoel, maar zeer blij met de winst”

WhatsApp Image 2023-01-28 at 14.53.16

Fem van Empel overklaste vandaag de tegenstand in de Soudal Ladies Trophy in Hamme. Hieronder de reacties.

“Het gevoel was nu ook weer niet echt super super, maar het was wel genoeg om te winnen. Het was eigenlijk de bedoeling om nog niet meteen de leiding te nemen. Ik was nog wat vermoeid van de stage in Spanje, maar ben zeer blij dat ik hier heb kunnen winnen. Ik heb geprobeerd zo constant mogelijk te rijden en bepaalde stroken echt door te trekken om die prikkel te behouden. Ik wilde hier met een goed gevoel vertrekken en dat is wel gelukt”, aldus Van Empel.

Fem van Empel na Flandriencross: “Gelukkig kon ik hier toch winnen” – YouTube

Shirin van Anrooij moest tevreden zijn met de tweede plaats. “Ik was vandaag gewoon niet goed genoeg. Ik was niet super goed mee in de start en was op het verkeerde bandenprofiel vertrokken. Verder heb ik ook nog wat schuivers gemaakt en technische foutjes. Ik kon nog vijf rondes zo rondrijden maar ik kon niet versnellen vandaag. Na de stage heb ik nog wel hard doorgetraind en iets anders dan normaal. Vanaf nu gewoon herstellen richting volgende week”, zei de breed lachende Nederlandse, die volgende week het wereldkampioenschap bij de beloften betwist.

Ceylin del Carmen Alvarado mocht de bronzen plak mee naar huis nemen. “Ik kwam in een spoor terecht en dat schoot mij het lint in en tegen een paaltje. Er is gelukkig geen ernstige schade, ik had alleen een ronde goed last van de arm. Ik was niet bezig met het klassement maar vooral met de podiumplaats vandaag. Winnen was niet meer haalbaar, op de tweede plaats had ik nog wel uitzicht, maar het werd uiteindelijk een derde plaats”, vertelde Alvarado.

Deel dit bericht