Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

Deen Philipsen wint Flandriencross voor junioren

WhatsApp Image 2024-01-27 at 17.10.12

De talentvolle Deen Albert Philipsen won de juniorencross van de Rectavit Flandriencross in Hamme. De wereldkampioen mountainbike en wegwielrennen kwam in Hamme repeteren voor het WK veldrijden volgende week. In het begin maakte hij enkele foutjes, maar nam snel het intiatief over. Valentin Hofer en Tibo Vancompernolle probeerden de schade te beperken maar zagen hem verder en verder wegrijden. Hofer klopte Vancompernolle in de strijd om de tweede plaats.

Bern Zimmerman tekende voor de snelste start op de lange aanloop in Hamme, maar moest al snel enkele concurrenten laten passeren. De Deen Albert Philipsen maakte wat schoonheidsfoutjes in de aanvangsfase en kwam vrij hard in aanraking met een paaltje. Eens onder stoom gekomen, was er geen houden meer aan. Hij beende al snel de leiders Hofer en Vancompernolle bij en liet hen ter plaatse. Met een rotvaart kwam hij ronde na ronde aan de finishstrook en klokte scherpe rondetijden.

Hofer en Vancompernolle drongen nog aan, maar moesten hun meerdere erkennen in het Deense multitalent, die duidelijk in vorm is richting het wereldkampioenschap. “Ik reed al enkele crossen in België met een groter deelnemersveld en daar was het moeilijk in de cross komen omdat ik op de vierde of vijfde startrij stond. Nu kwam ik al snel in de cross en kon ik tempo beginnen maken”, aldus de winnaar.

Tibo Vancompernolle moest de Oostenrijker Hofer laten gaan in de laatste twee ronden. Hij deed er alles aan om hem telkens terug bij te benen, maar eindigde derde en was daar ook tevreden mee. “Vorige week was ik ook al derde. Ik wist dat Philipsen hier zeer sterk voor de dag zou komen en tegen Hofer moest ik het ook afleggen. Ik ben zeer tevreden met dit resultaat.”

Onthoud de naam van Albert Philipsen dus in de aanloop richting het WK veldrijden voor junioren en richting de toekomst. Hij tekende afgelopen maanden een contract bij Lidl-Trek en focust zich komend jaar op de weg.

Deel dit bericht