Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

Cant duldt geen tegenstand

sannecanthamme
Sanne Cant heeft de KwadrO Flandriencross bij de vrouwen gewonnen. De Belgische en Europese kampioene haalde het voor Ellen Van Loy en de Britse Helen Wyman.

Voor Cant is het haar twaalfde zege van het seizoen. “Maar winnen is nooit simpel. Ook hier niet op dit snelle parcours met weinig recuperatiemogelijkheden. In de derde ronde reden Ellen en ik weg, maar ik kon haar moeilijk kwijtraken. Dat lukte dan toch op twee rondes van het einde. Een groot gat kon ik niet slaan en het was dus pompen tot de streep.”

Nummer twee Van Loy was dolgelukkig met haar tweede plaats. “Mijn elfde podium dit seizoen”, vertelt de renster van Telenet-Fidea. “Niet dat ik ze tel, maar ik heb het toevallig pas nog gezien op onze website. Dit is nogmaals de bevestiging van mijn regelmaat. Ik was sterk vandaag, maar Sanne is momenteel gewoon outstanding.”

In het klassement van de bpost bank trofee blijft Sophie de Boer – vijfde in Hamme – aan de leiding. Ellen Van Loy schuift op naar de tweede plaats. Sanne Cant verloor de voorbije manches veel tijd, maar klimt nu toch naar plaats vijf.

Deel dit bericht