Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

Zwitser verrast bij nieuwelingen

IMG_7259
De Zwitser Loris Rouiller heeft verrassend de KwadrO Flandriencross bij de nieuwelingen gewonnen. Rouiller won solo voor de Belgen Arno Van den Broeck en Niels Vandeputte.

Vier ronden kregen de nieuwelingen voor de kiezen op het domein Meulenbroek. De verrassende Zwitser Loris Rouiller ging samen met de Nederlander Luke Verburg en de Belg Gerben Kuypers het best van start. Voor Kuypers lag het tempo van zijn metgezellen te hoog en Rouiller en Verburg gingen zij aan zij de laatste ronde in.

En het was de Zwitser die aan het langste eind trok. “Dit is hier echt een parcours voor mij. Technisch, moeilijk en zwaar”, glunderde de Zwitserse kampioen na afloop. “Gisteren reed ik ook in Boortmeerbeek en daar werd ik tweede achter mijn landgenoot Luca Schatti. Ik zal nu tot en met het Zwitserse kampioenschap in januari heel wat crossen rijden in Vlaanderen.”

Pechvogel van de dag was Verburg. De Nederlander was op weg naar de tweede plaats, maar kende materiaalpech in de laatste honderden meters en moest de laatste rechte lijn al lopend afwerken. Daardoor sprintten Van den Broeck en Vandeputte alsnog naar plekken twee en drie.

Deel dit bericht