Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

Youngster Seppe Van den Boer wint spannende Trimetal Rookie Trophy in Hamme

WhatsApp Image 2024-01-27 at 17.10.15

Bij de beloften kregen we een enorm spannende strijd in de Flandriencross. Vier renners gaven elkaar weinig ruimte en bleven elkaar het vuur aan de schenen leggen tot de allerlaatste meters. Seppe Van Den Boer won uiteindelijk voor Wout Janssen, Lucas Janssen en Arne Baers. De eerstejaars belofte kon in de laatste halve ronde het verschil maken.

De Nederlanders Lucas Janssen tekende voor de hole shot in de beloftencross. Hij legde meteen het tempo hoog en het deelnemersveld was direct langgerekt. Seppe Van Den Boer nam de 15 seconden bonificatie na de eerste ronde, Lucas Janssen 10 en Wout Janssen 5. Deze drie vormden na de eerste ronde de kopgroep. Enkel Arne Baers kon nog de oversteek maken naar de kopgroep dankzij een snelle tweede ronde.

Met z’n vieren hadden ze een mooie kloof op de rest van het deelnemersveld. Elk om beurt voerden de koplopers de forcing en probeerden elkaar te lossen. Enkel Lucas Janssen kon zich hier niet in mengen en moest zelfs regelmatig een gat dichten op Van Den Boer, Wout Janssen en Baers. Met z’n vieren gingen ze wel de laatste ronde in. Het was de jonge Seppe Van Den Boer die in de finale het verschil kon maken met zijn concurrenten. “Aan de balken merkte ik wel dat ik sneller was dus vanaf daar ging ik vol door”, aldus de winnaar van de Baloise Trek Lions ploeg.

Lucas Janssen kon bij het ingaan van de laatste ronde terug komen aansluiten en kon Wout Janssen en Arne Baers achter zich laten na een sterke slotronde. “Ik wist dat ik wat op 80% moest rijden in de laatste ronde tot aan de tweede keer materiaalpost. Van daaruit gaf ik alles en ik ben niet bang om de sprint van op de kop aan te vatten”, vertelde een zeer blije Nederlandse runner-up.

Zijn naamgenoot Wout Janssen mocht mee op het podium. “In Kortrijk mocht ik ook al mee op het podium, maar vandaag had ik het echt niet verwacht, het is een aangename verrassing dat ik hier zo sterk voor de dag kwam.”

Een zeer spannende manche in de Trimetal Rookie Trophy, waarin David Haverdings zijn leiderspositie verstevigde met zijn vijfde plaats.

Deel dit bericht