Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

Wyman juicht in Hamme

wymanhelen
Helen Wyman heeft de KwadrO Flandriencross bij de vrouwen gewonnen. De Britse reed van start tot finish op kop. Sanne Cant kende pech in de voorlaatste ronde, maar werd nog tweede. Met Nikki Harris stond er nog een tweede Britse op het podium.

“Eindelijk modder”, glunderde Wyman. “De omloop lag er helemaal anders bij dan vorig jaar. Het plan was goed starten, hard rijden en zien waar ik zou stranden. Sanne kwam plots kort, dat voelde ik aan het publiek. Maar dan had ze blijkbaar materiaalpech. Dat geluk had ik vandaag. Het is van het nationaal kampioenschap in januari geleden dat ik nog gewonnen heb. En het doet ongelooflijk deugd.”

Cant stak de hand in eigen boezem. “Ik heb veel fouten gemaakt”, aldus de Lilse. “Het is mijn eigen schuld dat ik vandaag niet win. Aan die materiaalpech kon ik natuurlijk zelf niets doen. Maar zelfs als ik de kloof kon dichten, was ik ook nog niet zeker van de overwinning. Maar ik ben wel druk blijven zetten. Je weet nooit. En ik rij ook voor het klassement.”

Jolien Verschueren
kwam als zevende over de streep en behoudt haar leidersplaats in het klassement. De renster van Telenet-Fidea heeft een voorsprong van 25 seconden op Harris. Cant staat derde op 1’17”. “Er is nog veel mogelijk. Ik heb vandaag toch al veel kunnen goedmaken. Baal, Loenhout en Essen”, besluit Cant.

Deel dit bericht