Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

Worst: ‘Op het einde waren er toch wat zenuwen’

CYCLOCROSS DVV TROPHY FLANDRIENCROSS HAMME WOMEN
De VIO Flandriencross bij de dames is uitgedraaid op een zenuwslopende strijd. Annemarie Worst trok in de slotronde het laken naar zich toe. Aan het eindklassement wil de Nederlandse voorlopig nog niet denken.

“Het was best wel een spannende wedstrijd”, sprak de renster van het succesvolle 777-CX Team. “Met vier op kop was het onmogelijk te voorspellen wie er ging winnen. Om de beurt probeerde er iemand op kop te rijden, maar in de slotfase werd er even gepokerd en kwamen er zelfs nog renners terug. Dan komen de zenuwen toch wel even naar boven.”

Worst bleef echter koelbloedig en maakte in de slotronde het verschil. “Op de schuine kant merkte ik dat ik een gaatje had en ik probeerde het een halve ronde vol te houden. Met succes. Met twee zeges op twee dagen is dit wel een mooi weekend. Zo vaak zal het niet gebeuren dat er een vrouw twee crossen in één weekend wint.”

In het klassement van de Sack Zelfbouw Ladies Trophy volgt Worst nu op 16 seconden van Yara Kastelijn. “Met het eindklassement ben ik nu nog niet bezig. Alles staat ook nog zo dicht op elkaar. In eerste instantie probeer ik wedstrijden te winnen. Op het einde zie ik dan wel waar ik uitkom.”

CANT: ‘KOM STEEDS DICHTER BIJ EEN ZEGE’

Sanne Cant streed in Hamme van begin tot einde mee in de vuurlinie en mocht als nummer twee mee op het podium. Opnieuw een opsteker voor de wereldkampioene, die nog op haar eerste overwinning van het seizoen wacht. “Ik heb wel het gevoel dat ik steeds dichterbij kom”, toonde Cant zich optimistisch. “Al baal ik wel een beetje van de schuine kant vandaag. Daar moest ik een paar meter prijs geven. Ik denk dat ik daar vandaag de cross verloren heb.”

KASTELIJN: ‘BLIJ DAT IK EVEN KAN RUSTEN’

Na haar overwinning op de Koppenberg werd Yara Kastelijn zondag in Hamme vierde. De Europees kampioene blijft wel aan de leiding in de Sack Zelfbouw Ladies Trophy. “Ik heb er vandaag alles uitgehaald. Die technische zone met al die bochten in het bos, dat was voor mij iets te lastig. Op voorhand wist ik al dat ik daar minder was dan de andere meisjes, het was er iedere keer afzien. Aan het eindklassement wil ik nu nog niet denken. Eén slechte dag kan alles veranderen. Na enkele drukke weken met veel verplaatsingen en extra verplichtingen is het nu tijd om het een paar dagen rustig aan te doen. Deze ochtend keek ik al uit naar zondagavond. Het zal deugd doen.”

Deel dit bericht