Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

Worst legt Cant in de luren in de laatste ronde en wint in Hamme

CZECH REPUBLIC CYCLOCROSS WORLD CUP TABOR
Annemarie Worst heeft de DVV-verzekeringen Trofee - VIO Flandriencross in Hamme gewonnen voor Sanne Cant. De Nederlandse reed op een geniepige manier weg van de wereldkampioene in de laatste ronde. Cant kon daarna niet het gaatje dichten.

We hadden bijna hetzelfde podium als vorig jaar in Hamme. Annemarie Worst op één gevolgd door Sanne Cant en Ellen Van Loy. Alleen viel Van Loy dit jaar naast de top vijf. Worst wint dus weer in Hamme na een spannend wedstrijd. Bij het inrijden van de laatste ronde was we nog een kopgroep van zes vrouwen : Cant, Worst, Kastelijn, Alvarado, Van Loy en Van Alphen. “Het was heel spannend vandaag. We waren met een stuk of vier vrouwen weg en we wisten dus niet wie er ging winnen. In de laatste ronde wou ik het tempo verhogen op de schuine kant en ik zag dat ik opeens een gaatje had. Toen besloot ik om door te trekken. Ik was er mij ook van bewust dat ik in de laatste zone met veel lussen geen fouten mocht maken, want anders zaten ze meteen weer in mijn wiel. Ik ben zeer tevreden met mijn tweede overwinning van het weekend”, zegt winnares Worst. 

Sanne Cant vertrok met veel power en kon haar snelheid ook lange tijd volhouden. “Vanaf het begin had ik een sterk tempo. Er zat wel wat op. Ik kon mijn tempo ook goed volhouden, iets waar ik blij mee ben. Op anderhalve ronde van het einde wou ik nog eens versnellen en zag ik dat ik een kloofje had, maar toen was het nog wat ver. Ik was goed, maar ik verlies de wedstrijd tijdens de laatste passage aan de schuine kant. Worst pakt enkele meters op mij en ik kon het afstand niet meer dichtrijden. Ik ken Worst. Ze is zelf heel technisch en ik was zeker dat ze geen fout meer ging maken. Ik ben wel blij met deze tweede plaats. Het was even geleden dat ik nog eens op een podium stond, maar ik wacht wel op die eerste overwinning. De vorm komt eraan”, besluit Cant. 

Deel dit bericht