Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

Warmste Flandriencross levert 24.322 euro op!

warmsteflandriencross
Vijf ex-wereldkampioen reden zondag twee rondjes op het parcours van de KwadrO Flandriencross ten voordele van vzw Cardiac Research, één van de goede doelen van Music for Life (Studio Brussel). De actie leverde maar liefst 24.322 euro op.

Niels Albert, Bart Wellens, Danny De Bie, Paul Herygers en Erwin Vervecken doken tijdens de Warmste Flandriencross nog een keer het veld in. En het vijftal deed dat om een nobele reden: geld inzamelen voor vzw Cardiac Research, een Vlaamse vzw verbonden aan het Onze-Lieve-Vrouw Ziekenhuis van Aalst.

Fans en sympathisanten konden voor de wedstrijd via een sms voorspellen wie er zou winnen. De opbrengst, 1 euro per sms, gaat integraal naar vzw Cardiac Research. In totaal werd er zo maar liefst 24.322 euro ingezameld. Deelnemers aan de sms-actie maakten kans op een Ridley-fiets.

De wedstrijd tussen de vijf legendes werd gewonnen door Albert. Na een aftastende beginfase nam Albert het heft in handen en de tweevoudig wereldkampioen kon aan de streep nog net uit de greep blijven van drievoudig wereldkampioen Vervecken. Wellens werd derde, maar uiteindelijk mochten ook Herygers (4e) en De Bie (5e) mee op het podium.

Deel dit bericht