Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

Vijftien StuBru-luisteraars rijden Flandriencross For Life

CrossForLife
Als opwarmer voor 'De Warmste Week' strijkt Studio Brussel zondag neer in Hamme voor de Flandriencross For Life. Vijftien luisteraars werden uitverkoren en geven twee rondjes lang het beste van zichzelf voor een goed doel.

Ook dit jaar staat de week voor Kerstmis bij Studio Brussel in het teken van Music For Life, dat net als vorig jaar de tenten opslaat op domein de Schorre in Boom. Vanaf maandag 1 december kan iedereen acties organiseren ten voordele van een goed doel naar keuze. Maar het officiële startschot klinkt al een dag eerder, op domein Meulenbroek aan de boorden van de Durme. Om 14u, een uur voor de start van de elite, strijden de vijftien geselecteerde StuBru-luisteraars twee rondjes lang voor hun goede doel op het parcours van de KwadrO Flandriencross.

Zo zal Pieter-Jan De Pauw zich de ziel uit het lijf trappen voor Vriendtjes Tegen Kanker. “Mijn vriendin (Evelien Devriendt, red.) leed aan eierstokkanker. Ze heeft dit initiatief nog zelf opgestart voor ze 2 maand later overleed. Samen met haar vriendenkring zetten wij verder wat zij nu niet meer kan”, klinkt het. Crossliefhebber Bram Hannot zet zich op zijn beurt in voor de Vlaamse Alzheimer Liga. “Omdat twee jaar geleden bij mijn vader Alzheimer vastgesteld is en ik merk hoe moeilijk het is voor hemzelf, mijn moeder, mijn broers en mezelf om ermee om te gaan.”

De inzet is dus hoog, want alle vijftien deelnemers zijn op welke manier dan ook emotioneel verbonden met ‘hun’ goed doel. Alle deelnemers en hun goede doelen vind je hier (helemaal onderaan). Studio Brussel zal 30 november, tussen 12u en 16u, live uitzenden vanop de KwadrO Flandriencross. Achter de micro’s zitten twee mannen die het woord Flandrien gewoonweg in hun naam hebben zitten: Stijn Vlaeminck en Roger De Vlaeminck!

Deel dit bericht