Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

Vandeputte beste junior in Flandriencross, pech voor Nys

VandeputteHamme1
Victor Vandeputte heeft de VIO Flandriencross voor junioren gewonnen. In de sprint rekende hij af met man-in-vorm Arne Baers. Europees kampioen Thibau Nys kende in de slotronde pech en viel net naast het podium.
De VIO Flandriencross in Hamme was voor Thibau Nys de eerste gelegenheid om zijn Europese kampioenentrui aan het publiek te tonen. Zaterdag was hij nog wel de beste in Tabor, maar in Tsjechië trad hij aan in de leiderstrui van de wereldbeker. 

Lang duurde het niet voor Nys met zijn witte trui met blauwe strepen in beeld kwam. In de eerste ronde trok hij samen met ploegmaat Victor Vandeputte in het offensief. Lange tijd zag het ernaar uit dat het duo van het AA Drink Jongerenteam een Trofeo Barrachi in het veld zou betwisten, maar in de slotfase pikte ook Arne Baers voorin zijn wagonnetje aan. De junior van Callant-Doltcini is de man-in-vorm met zeges in Beringen, op de Koppenberg in Niel. 

In de slotronde zag Nys door materiaalpech zijn kans om voor het eerst in de Europese trui te winnen helemaal in het water vallen. De zege bleef wel binnen de ploeg. In een sprint met twee toonde Vandeputte zich sterker dan Baers. Een sterk opzettende Jelle Harteel fietste in de slotronde nog naar de derde plaats, Nys moest zich tevreden stellen met de vierde plek. 
Victor Vandeputte schreeuwde het uit aan de finish. Voor de ploegmaat van Thibau Nys was het nog maar de tweede overwinning dit seizoen. “Eindelijk, na al die pech. Die vreugdekreet, dat was één grote brok frustratie die er even uit moest”, pufte Vandeputte. “Lekke banden, materiaalpech, valpartijen, ziekte, ? Alles heb ik de eerste maanden van dit seizoen al meegemaakt. Vorige week kon ik nog winnen in Rijkevorsel, maar dit is voor mij de eerste grote vis. Hopelijk volgen er de komende weken nog een paar.”
Lange tijd zag het er naar uit dat ploegmaat Vandeputte en Nys zouden strijden voor de zege, maar in de slotronde viel de Europese kampioen vooraan weg na een lekke band. “Jammer, want met twee hadden we in de slotfase nog het ploegenspel kunnen spelen. Nu was het toch nog best spannend. In de sprint voelde ik me helemaal niet zegezeker, maar ik kon als tweede de laatste rechte lijn inzetten en dat was op deze omloop de beste positie.”

Deel dit bericht