Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

Van der Poel zet De Vlaeminck op zijn plaats

CYCLOCROSS DVV TROPHY FLANDRIENCROSS HAMME
Roger De Vlaeminck gaf voor de start van de VIO Flandriencross een interview aan Sporza in zijn ondertussen gekende stijl. Volgens de 71-jarige ex-wereldkampioen moet Van der Poel de cross terug spannender maken. De Nederander dient De Vlaeminck nu van antwoord.

 “Ik vind dat Van der Poel slimmer moet zijn, want er haken veel mensen af. Na tien minuten heb je tegenwoordig alles gezien in het veldrijden, het is het bekijken niet meer waard. Van der Poel is een echte Hollander die alles naar zich toe wil trekken, dat begrijp ik. Maar je kunt het ook mooi maken als je de beste bent”, aldus De Vlaeminck voor de camera’s van de VRT.

Ondertussen reageerde Van der Poel al en die wil absoluut geen gas terugnemen. “Ik begrijp waarom mensen dat zeggen, maar ik geef hetzelfde antwoord als mijn vader Adrie. Als ik wacht om weg te rijden en drie ronden voor het einde heb ik een lekke band, dan gaat de rest ook niet wachten op mij. Ik train hard in de week om crossen te winnen. Niet om crossen spannend te maken”, aldus de jonge Nederlander in Het Nieuwsblad.

Deel dit bericht