Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

Van der Poel wederom te sterk voor de concurrentie

Belga
Belga

Wie anders dan Mathieu van der Poel heeft de Rectavit Flandriencross gewonnen. Na vijf eerdere zeges in Hamme was de wereldkampioen ook ditmaal een maatje te groot voor de concurrenten. Michael Vanthourenhout finishte knap tweede, Eli Iserbyt won de strijd voor de derde plaats.

Iedereen verwachtte zoals steeds een kanonstart van Van der Poel, maar de Nederlander kende ditmaal een minder begin. Daar probeerde Vanthourenhout van te profiteren door een kloofje te slaan, maar dat liet Van der Poel niet zomaar gebeuren. De wereldkampioen dichtte het gaatje al vrij snel en nam daarbij onder meer Iserbyt, Toon Vandebosch en Lars van der Haar mee in zijn kielzog.

Laatstgenoemde nam plots het voortouw en bepaalde het tempo. De concurrentie volgde gedwee. Na 3,5 ronde vond Van der Poel het welletjes. Met een indrukwekkende tempoversnelling schudde hij de kopgroep helemaal dooreen. Enkel Vanthourenhout kon zijn wagonnetje aanhaken, de rest moest de rol lossen.

Lang hing de trein Van der Poel-Vanthourenhout echter niet aan elkaar. Het tempo van de wereldkampioen lag simpelweg te hoog. Vanthourenhout had door locomotief Van der Poel wel al een mooie voorsprong op de vijf achtervolgers. In dat groepje gaven Iserbyt, Van der Haar, Niels Vandeputte, Vandebosch en Cameron Mason elkaar geen duimbreed toe in de jacht op de derde plaats.

Van der Poel fietste intussen naar een knappe solozege. Ook Vanthourenhout werd niet meer bedreigd voor zijn tweede plaats. De strijd om de laatste podiumplek werd uiteindelijk nog een mooi gevecht. Belgisch kampioen Iserbyt verzekerde zich van de derde plaats.

Deel dit bericht