Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

Van der Poel: ‘Goede zaak gedaan vandaag’

belgaimage-129691575-full
Een minuut en 44 seconden: dat is de voorsprong van Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon) in de DVV Verzekeringen Trofee. Daarmee doet de Europees kampioen een uitstekende zaak.

De Europees kampioenen deden het goed in de VIO Flandriencross in Hamme: zowel Loris Rouiller als Eli Iserbyt en Sanne Cant waren de beste in hun categorieën. Van der Poel kon dus niet achterblijven. “Ik ben snel gestart, omdat ik meteen de bonusseconden in de tweede ronde wou wegkapen”, legde hij uit.

Nadien bleef de Nederlander als vanouds knallen. “Ik kon steeds het tempo hoog houden en tegelijk een stukje overschot houden. Toen Wout even sterk kwam opzetten uit de achtergrond, was dat wel lastig. Want op zo’n parcours is de foutenlast hoog.”

Omdat Lars van der Haar vandaag anderhalve minuut toegaf, is zijn landgenoot nu ruim leider in de DVV Verzekeringen Trofee. “Ik heb een goede zaak gedaan, ja. De voorsprong was niet groot in het algemeen klassement, maar eerlijk gezegd was ik vandaag enkel met Wout bezig. Nu trek ik op stage naar het Spaanse Benicassem om mentaal en fysiek te recupereren en lange duurtrainingen af te werken. Voor het eerst moet ik tijdens die stage immers eens geen fysieke achterstand goedmaken.”

Deel dit bericht