Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

Van der Poel: ‘Geschrokken van mijn voorsprong’

belgaimage-142344748-full
Tom Meeusen hield nog even de schijn op, maar Mathieu van der Poel was in de VIO Flandriencross in Hamme opnieuw van een andere orde. De Nederlander vlamde bijna twee minuten weg van de tegenstand en doet een onverwacht goede zaak in het klassement van de DVV Verzekeringen Trofee.

Van der Poel was zelf verrast met zijn uithaal aan de boorden van de Durme. “Ik weet dat ik bijna op mijn toppunt ziet, maar ik was erg geschrokken van mijn voorsprong aan de meet. Vorig jaar moest ik hier een hele cross knokken voor tien seconden”, klonk het eerlijk bij de Europees kampioen. “Ik was blij dat Tom mee was. Inhouden heb ik niet al te vaak moeten doen, het is zijn verdienste dat hij in mijn wiel bleef. Hij riep meermaals dat ik moest doorrijden. Zijn inspanning bezorgde mij een extraatje tijdens de wedstrijd.”

De straffe stoot halveert ook bijna de voorsprong van Toon Aerts op de Nederlander. “Dat had ik ook niet verwacht. Ik doe een hele goede zaak in het klassement terwijl ik het bijna had opgegeven. Dit was één van mijn beste dagen van het seizoen. Ik dacht heel even Tom mee te nemen om de overwinning te schenken, maar ik voelde dat ik hem op zijn minst tot aan de laatste twee ronden moest meesleuren. Dan was hij zeker van de tweede plaats.”

Deel dit bericht