Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

Van der Poel: ‘Ben ontgoocheld’

vdphamme
Mathieu Van der Poel moest in de sprint de duimen leggen voor collega-belofte Van Aert. "Ik voelde hem komen en wist dat het verloren was", aldus de Nederlander.

“Ik ben best wel ontgoocheld”, zucht Van der Poel. “Het was een mooi duel. Ik probeerde het nog tactisch te spelen in de laatste bocht, maar hij was gewoon te sterk. Ik voelde hem komen in de laatste meters en toen wist ik dat het verloren was.”

Dat de wedstrijd gesloten bleef, verbaasde Van der Poel niet. “Het was constant een lange sliert van renners. We wisten dat het zo’n soort cross zou worden. Met Philipp kon ik het ploegenspel spelen. Toen hij ging, hield ik de benen stil. Maar Wout kon het gat toch dichten.”

Met Philipp Walsleben stond er nog een tweede renner van BKCP-Powerplus op het podium. “Mijn eerste podium dit seizoen in een grote cross, dus ik ben zeker tevreden. Ik dacht dat ik een goeie kans had in de laatste ronde, maar ik verloor tijd bij de balken. Uiteindelijk was Wout gewoon de sterkste. Anderzijds denk ik wel dat de goeie Walsleben nu daar is, na een minder seizoensbegin.”

Sven Nys blijft op zijn beurt leider in de bpost bank trofee, maar belandde in Hamme net naast het podium. “Dit was tactisch een heel moeilijke koers. In de laatste twee rondes zat ik wat te ver. Die jonge gasten waren iets vinniger en ik was zelf misschien niet agressief genoeg. Nu, tijdverlies beperken was het belangrijkste vandaag. Ik klop ook Pauwels en Van der Haar nog in de sprint en dat is een goed teken. Vierde was vandaag het hoogst haalbare.”

Deel dit bericht