Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

Van Avermaet wordt voorzitter ‘Flandriencross’ Hamme

2_25030451_vanavermathz
Wegrenner Greg Van Avermaet wordt voorzitter van de Flandriencross, de bpost bank trofee-manche van Hamme. Van Avermaet is geboren en getogen in Hamme-Zogge en werd in 2013 voor de tweede keer in zijn carrière verkozen tot Flandrien.

De internationale veldrit van Hamme-Zogge is sinds maandag 11 november volledig in handen van Golazo sports. VistaMedia van Jurgen Mettepenningen heeft de rechten van de cyclocross volledig overgedragen aan Golazo sports. De nieuwe organisatie is nu al volop bezig aan de voorbereidingen op de editie 2014 en heeft al enkele wijzigingen in petto.

In de eerste plaats wordt Greg Van Avermaet voorzitter van het bestuur dat de cyclocross in goede banen zal leiden. Ook ex-atlete Anja Buysse, en tevens tante van Greg Van Avermaet, zal deel uitmaken van het kernbestuur. Christophe Impens, managing director Golazo sports en oom van Greg Van Avermaet, heeft de algemene dagelijkse leiding. De sportieve leiding is in handen van drievoudig wereldkampioen veldrijden Erwin Vervecken.

Om met een propere lei te starten krijgt de naam een facelift. De Bollekescross wordt vanaf heden de Flandriencross. ‘Bolleke’ was destijds een verwijzing naar een biermerk, maar vanaf nu verwijst de naam naar de Flandrien Greg Van Avermaet. Greg werd Flandrien in 2008 en 2013. De nieuwe naam heeft nog een tweede betekenis. De organisatie zal elk jaar een ‘Flandrien’ uit de veldritwereld in de spotlights zetten en een evenement bouwen rond deze eregast en ex-wereldtopper.

INTEGRATIE VAN ACTIEVE CYCLOCROSSBELEVING

Naast de populaire veldrit op zondag presenteert de organisatie ook een evenement voor kinderen. Op dit evenement ‘Greg & The Kids’ – zal Greg Van Avermaet samen met enkele ex-toppers zoals Roland Liboton de kinderen uit Hamme en omstreken de kneepjes van het vak leren. Zowel in het veld als op de weg.

Op zaterdag zal er een massacyclocross georganiseerd worden, met deelname van Greg Van Avermaet. Greg zal een mooi parcours uitstippelen en iedereen die een cyclocrossfiets heeft uitnodigen. Als het weer het toelaat zullen de deelnemers eindigen met een rondje op de echte Flandrien-crossomloop.Deze massacyclocross zal in het teken staan van een goed doel, de strijd tegen de Spierziekte van Duchenne.

Christophe Impens van Golazo sports: “Het is een schitterende zaak dat we Greg Van Avermaet kunnen verwelkomen als voorzitter van onze cyclocross in Hamme. Als man van de streek merk ik dat Greg immens populair is in de regio. Het lijkt wel alsof iedereen supporter is van Greg. Ik wil ook Jurgen Mettepenningen en zijn medewerkers bedanken voor het fantastische werk dat ze geleverd hebben. Aan ons om het verder te zetten en uit te bouwen.”

Greg Van Avermaet: “Ik heb onmiddellijk de uitdaging aanvaard, vooral omdat ik het heel belangrijk vind dat de cross in mijn Hamme-Zogge blijft bestaan. Het is een echt feest waar iedereen een gans jaar naar uitkijkt.”

 

Deel dit bericht