Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

Van Avermaet is en blijft dé Flandrien

gregflan17
Greg Van Avermaet is de winnaar van de Flandrien 2017. De voorzitter van de Flandriencross mocht dinsdag in het Kursaal Oostende de trofee voor de zesde keer in totaal en voor de vijfde keer op rij in ontvangst nemen.

Eerder won Van Avermaet in 2008, 2013, 2014, 2015 en 2016. Hij haalde het met 384 punten voor Philippe Gilbert (374 ptn), Oliver Naesen (333 ptn), Yves Lampaert (249 ptn) en Thomas De Gendt (235 ptn).

De Flandrien is een trofee van de krant Het Nieuwsblad en werd dit jaar voor de vijftiende keer uitgereikt aan de beste Belgische renner van het wielerpeloton. Een jury van experten maakte een lijst met vijf genomineerden, waarna het peloton zelf mocht stemmen.

De 32-jarige Van Avermaet prijkte helemaal bovenaan in de eindstand van de WorldTour 2017. Hij won dit jaar Parijs-Roubaix, de Omloop Het Nieuwsblad, E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem. Verder verzekerde hij zich met twee ritzeges van de eindoverwinning in de Ronde van Luxemburg. In 2017 voegde de Waaslander ook een rist podiumplaatsen toe aan zijn palmares. Zo werd hij tweede in Strade Bianche, de Ronde van Vlaanderen, de GP Québec en in de 14de Tourrit. Op het WK reed hij naar de zesde stek.

“Het zou raar geweest zijn mocht ik deze trofee niet gewonnen hebben, maar ik weet ook dat de concurrentie dit jaar heel groot was”, zei Van Avermaet. “De verkiezing van de Flandrien is dan wel geen koers, het is toch prestigieus om hier te winnen. Ik heb er een schitterend voorjaar opzitten. Het najaar verliep door omstandigheden iets minder. Overwinningen krijg je nu eenmaal niet op bestelling.”

“Het is mijn doel om de Ronde van Vlaanderen eens op mijn naam te schrijven. Ook de Strade Bianche staat op het verlanglijstje. Die koersen zijn alvast mijn doelen in 2018. Ik aas vooral op een zege in de Ronde van Vlaanderen, een wedstrijd die me heel goed ligt. Win ik die, dan volgt misschien een zevende titel als Flandrien. Ik ben alvast blij met het feit dat ik hier al voor de zesde keer op het podium met deze trofee in mijn handen sta. De concurrentie was enorm. Ik hoop volgend jaar deze lijn door te trekken”, besloot Van Avermaet.

Deel dit bericht