Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

Van Avermaet: ‘Het is fijn om mijn naam te verbinden aan een cross’

perscoBP-5
Oostmalle is verdwenen uit de bpost bank trofee en vervangen door de Flandriencross. Greg Van Avermaet is de peter van deze veldrit in Hamme.

“Het is fijn om mijn naam te verbinden aan zo’n cross”, aldus Van Avermaet, die al twee keer de Flandrien-trofee van Het Nieuwsblad won. “Het is een woord dat iedereen kent en het is leuk dat er nu ook een cross met die naam bestaat, dan nog wel in mijn geboortedorp. En dat nog zeker tot 2019. We kunnen hier iets moois opbouwen, samen met de organisatie, op een prachtig parcours. Zelf hoop ik natuurlijk dat ik ooit eens zo’n monument mag winnen zoals de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix, typische flandrienwedstrijden. Ik ben pas 29 jaar. Het kan nog.”

De cross vindt niet meer in de weides van deelgemeente Zogge plaats, maar in Hamme zelf, rond het domein Meulenbroek. “Eigenlijk wilden we ook over de Mirabrug rijden, legendarisch omwille van de film, maar dat kan omwille van de UCI-reglementen niet”, zegt organisator Christophe Impens. “Dat is een beetje een streep door onze rekening, maar goed. De renners zullen bij de start wel degelijk over een catwalk lopen over de Mirabrug en op die manier betrekken we de brug er toch nog een beetje bij.”

De KwadrO Flandriencross wordt op zondag 30 november verreden.

Deel dit bericht