Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

Van Aert: ‘Trots op deze zege’

woutham1
"Ik ben trots op deze zege", glunderde Wout van Aert na zijn overwinning in de KwadrO Flandriencross. De kopman van Vastgoedservice-Golden Palace reed solo naar winst en verstevigt zo zijn leidersplaats in het klassement.

“Ik heb gewoon een uur zo hard gereden als ik kon”, deed Van Aert zijn verhaal. “Ik kreeg meteen een kleine voorsprong doordat iemand achter mij een foutje maakte. Dat was voor mij het sein om door te trekken tot de tussensprint om de extra seconden te rapen. Daarna ben ik overgeschakeld op een tempo dat ik kon volhouden.”

De meeste tegenstand kreeg Van Aert van Sven Nys. “Ik kreeg het nog warm op het einde. Het is moeilijk om in de finale iemand als Sven af te houden. Ik ben dan ook best trots op deze zege. Bovendien heb ik nu een riante voorsprong in de stand. Ideaal om de zware kerstperiode in te duiken.”

Van Aert had na afloop ook nog een genereus gebaar in petto. “Ik heb daarstraks mijn ploegleider Niels Albert de Warmste Flandriencross zien winnen voor het goede doel. Ik zou graag het bedrag dat ze hebben ingezameld willen ronden tot 25.000 euro.” Ter info: tijdens de Warmste Flandriencross werd er 24.322 euro ingezameld.

Deel dit bericht