Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

Van Aert soleert naar winst in Hamme

Belga
Belga

Wout Van Aert heeft de Rectavit Flandriencross in Hamme gewonnen. Hoewel de winnaar van de wedstrijd al snel bekend was, bleef de strijd voor de tweede en derde plek lange tijd open. Uiteindelijk wisten Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout plaats twee en drie in de wacht te slepen.

Hij was op voorhand torenhoog favoriet en wist deze rol ook waar te maken: voor de derde keer won Wout van Aert de Rectavit Flandriencross. In tegenstelling tot van Empel bij de vrouwen ging van Aert er iets later alleen vandoor, maar vanaf ronde drie nam hij de wedstrijd definitief in handen.

In de achtergrond speelde zich wel een spannende strijd af, met daarbij Pim Ronhaar als de verrassing van de dag. In een onderlinge strijd met Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout zorgde hij lang voor een mooie koers. Wanneer even later Lars van der Haar – ploeggenoot van Ronhaar – bijna de aansluiting bij het trio kon vinden, volgde een tactisch potje ploegenspel. Iserbyt plaatste de juiste versnelling, goed voor een tweede plek. Michael Vanthourenhout kon het podium vervolledigen.

Winnaar Wout van Aert gaf achteraf nog kort commentaar: “Ik voelde zware benen, het was een zware wedstrijd. Ik stond er lang alleen voor, maar ben natuurlijk blij met hoe het verliep.”

Deel dit bericht