Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

Van Aert: ‘Kon niet sneller rijden dan Mathieu’

CYCLOCROSS HAMME FLANDRIENCROSS
Wout van Aert kon zich na de Rectavit Flandriencross in Hamme wel neerleggen bij zijn tweede plaats. ?Ik ben tevreden, ik heb het maximale eruit gehaald?, klonk het bij de Belgische kampioen.

De kloof tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert werd in Hamme nooit echt groot, al heeft Van Aert nooit echt geloofd in zijn winstkansen. “Ik had niet het idee dat ik op dit parcours mijn capaciteiten kwijt kon”, was de Belgische kampioen eerlijk. “Ik heb geprobeerd om een ronde sneller te rijden, maar dan maakte ik te veel fouten. Ik kon vandaag gewoon niet sneller rijden dan Mathieu.”

Voor het kloofje steekt Van Aert wel de hand in eigen boezem. “Ik was verrast door de agressiviteit van de collega’s bij de tussensprint. Voor ik het wist zat ik in vijfde positie en dat is op dit parcours gewoon te ver. Mathieu kon daardoor een kloofje slaan, ik kreeg het nooit meer dicht.”

“Dit zijn ook de moeilijkste parcoursen voor mij. Ik probeer hier iets beter in te worden, maar op zo’n omloop is hij gewoon beter dan ik. Zo kon ik nooit dicht genoeg komen om hem onder druk te zetten of om er zelf in te geloven. Ik heb uiteindelijk het maximale eruit gehaald en kan met een tevreden gevoel naar huis.”

Sweeck: ‘Vroeg vertrouwen getankt’

Laurens Sweeck stond voor het eerst sinds eind november nog eens op het podium in een klassementscross. Het deed de renner van Pauwels Sauzen-Bingoal duidelijk deugd. “Ik kende een slechte start, maar kon al snel goed opschuiven. Dat gaf mij vertrouwen voor de rest van de wedstijd. De strijd voor het podium werd nog een pittig duel met Pidcock, maar toen hij een foutje maakte en viel, kon ik er nog net langs. Daarna heb ik niet getwijfeld en ben ik er vol voor gegaan.”

Deel dit bericht