Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

Van Aert domineert van start tot finish

wvahammeff
Wout Van Aert heeft de voor de bpost bank trofee meetellende KwadrO Flandriencross in Hamme gewonnen na een indrukwekkende solo. Sven Nys en Kevin Pauwels mochten als tweede en derde mee op het podium.

Op een modderige omloop liet Van Aert zijn concurrenten in de eerste ronde al naar adem happen. Niemand wilde of kon de kopman van Vastgoedservice-Golden Palace bijhouden. Sven Nys al helemaal niet. De oude krijger kende geen al te beste start en was op een bepaald moment pas in 20ste positie terug te vinden. Aan het eind van de eerste ronde was hij al opgeschoven naar plaats 11, maar wel al op 20 seconden van Van Aert.

Van Aert bouwde zijn voorsprong stelselmatig uit. Na de eerste ronde had hij 6 seconden voorsprong op Kevin Pauwels en Tim Merlier. Die laatste verdween snel naar de achtergrond. Pauwels vocht met Mathieu Van der Poel en Lars Van der Haar een duel uit voor de tweede plaats. En met Sven Nys, want die kwam gaandeweg steeds beter in zijn ritme.

Halverwege de cross was Nys opgeschoven naar die tweede plaats, een plaats die hij niet meer zou afstaan. Op twee ronden van het einde zag het er even naar uit dat Nys nog voor een tweestrijd met Van Aert zou kunnen zorgen toen het verschil terugliep tot 12 seconden, maar Van Aert liet dat niet gebeuren en stak een tandje bij zodat zijn voorsprong weer wat toenam.

De supersterke Van Aert mocht na bijna een uur alleen crossen de handen in de lucht gooien. Nys bolde als tweede over de meet op 18 seconden. Pauwels hield zijn Nederlandse concurrenten af in de strijd om de laatste podiumplaats. De Kalmthoutenaar finishte op 1’04”, Van der Haar op 1’25” en de moegestreden Van der Poel op 2 minuten.

Achter de ‘grote vijf’ vervolledigden Laurens Sweeck, Julien Taramarcaz, Tom Meeusen, Michael Vanthourenhout en Corné Van Kessel de top-10. In de stand van de bpost bank trofee is Van Aert uiteraard nog wat steviger leider geworden. Hij heeft nu 2’19” voorsprong op Pauwels, 2’45” op Van der Haar, 6’26” op Meeusen en 6’39” op Nys.

Deel dit bericht