Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

Van Aert: ‘Dit had ik niet verwacht’

vanaerthamme2
Wout Van Aert heeft in Hamme zijn zoveelste succes van het seizoen geboekt na een prangende sprint tegen Mathieu Van der Poel. "Ik had niet verwacht dat het zo goed zou gaan op zo'n parcours."

“Ik wist dat Mathieu iets ging proberen in de laatste bocht”, doet Van Aert zijn verhaal. “Ik moest een gaatje laten en dacht dat het verloren was, maar ik had blijkbaar nog de meeste kracht in de benen. Gelukkig was er genoeg asfalt om hem nog terug te halen.”

Samen met zijn ploegmaat Jens Adams speelde Van Aert halfweg cross het ploegenspel. “Maar er was geen scenario afgesproken. Het parcours leent zich wel tot een tactisch spel, dat wisten we op voorhand. Toen Jens ging, zat ik in een zetel. De krachten die ik toen spaarde, kon ik gebruiken in de finale.”

Of belofte Van Aert na al zijn triomfen er stilaan aan denkt om het WK in Tabor bij de elite te rijden? “Toch niet. Ik wil mijn titel verdedigen in Tabor en zal de strijd met Mathieu aangaan. Ik hou mij aan mijn planning. Volgend seizoen ziet die planning er misschien anders uit.”

Deel dit bericht