Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

Thibau Nys wint in Hamme

nysvio
Thibau Nys heeft de VIO Flandriencross in Hamme gewonnen. Hij kon in de finale een naderende Joran Wyseure afhouden.

Een ruime kopgroep maakte in de eerste ronde het mooie weer. Alle toppers waren aanwezig in het groepje, met jongens als Thibea Nys en Jente Van Campenhout die de forcing voerden. Na twee ronden waren er nog zo’n zeven crossers voorop. Dante Coremans moest de rol lossen. Het sein voor Nys om de aanvalstrom te luiden, want na drie rondes kwam de eerstejaars met elf seconden door aan de aankomstlijn.

Nys leek zijn voorsprong stelselmatig uit te bouwen richting twintig seconden, maar dat was buiten een sterke Joran Wyseure gerekend. Hij reed in de slotronde verrassend naar de leider toe, het werd plots razendspannend. Nys slaagde erin om het kleine gaatje, dat naar drie seconden slonk, vast te houden en versnelde naar het einde. Wyseure werd tweede op een handvol seconden, Van Looveren derde.

‘KON NIET MEER VERSNELLEN’

Hij leek op weg naar een eenvoudige solo-zege maar in de laatste ronde maakte Joran Wyseure het nog spannend voor winnaar Thibau Nys. “Ik kreeg een gaatje in de derde ronde, ietsje vroeger dan ik had gewild. Maar ik ging door. In de voorlaatste ronde had ik twintig seconden en dacht ik aan consolideren. Maar net toen trok Wyseure door”, klonk het achteraf.

“Ik kon niet meer versnellen, gelukkig hield ik Joran nog af. Wellicht een gevolg van de wedstrijd gisteren in Tabor. Ik kom hier graag crossen. Het is een ouderwetse cross, met stukken bos en weide. Het ligt er behoorlijk technisch bij, het zal zeker nog vettiger worden de volgende dagen.”

Deel dit bericht