Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

Sweeck soleert naar zege bij beloften

sweeckhamme
Laurens Sweeck van Corendon-KwadrO heeft zijn cosponsor een groot geschenk bezorgd door de KwadrO Flandriencross bij de beloften te winnen. De bijna 21-jarige renner uit Schriek kwam solo over de meet voor Michael Vanthourenhout.

In de derde ronde trok Sweeck er alleen op uit. “Ik ben één van de weinigen die ook Milton Keynes in de benen heeft. Dat voelde ik vooral in de rug want conditioneel gaat het prima. Ik kon een gat slaan en mijn voorsprong gestaag uitbreiden. De laatste rondjes zat ik wel tegen de limiet. Ik liep niet verder uit, maar achter mij kwamen ze ook niet dichter”, aldus Sweeck, die ook blij is voor zijn sponsor. “Dat was vooraf toch een kleine extra motivatie. De sponsor plezieren is altijd leuk.”

Michael Vanthourenhout
moest op zijn beurt vrede nemen met een tweede plaats. “Ik denk niet dat Laurens vandaag echt sterker was. Zijn broer heeft mij meer dan eens gehinderd. Dat hoort erbij zeker? Ik denk dat het anders een mooiere strijd was geworden”, vertelt Vanthourenhout, die zijn ploegmaat Yorben Van Tichelt derde zag worden. Vanthourenhout blijft wel leider in het klassement.

Deel dit bericht