Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

Sergio wil knallen op de KwadrO Flandriencross

hammetentcover
Sportief staat er komende zondag veel op het spel, maar ook extra-sportief heeft de KwadrO Flandriencross (bpost bank trofee) heel wat te bieden. Eén van de helden naast het parcours wordt ongetwijfeld Sergio, die om 18u30 het beste van zichzelf zal geven.

In de sfeertent zal er tijdens de KwadrO Flandriencross non-stop ambiance zijn. Een party DJ draait plaatjes en Paul Severs (16u30) en Sergio (18u30) zorgen voor live muziek. “Natuurlijk heb ik er zin in. Dat heb ik altijd. Anders zou ik het niet meer doen”, vertelt Sergio, die toe is aan een primeur. “Voor zover ik mij herinner hebben ze mij nog nooit gevraagd om voor een veldritpubliek op te treden. Dus ik ben heel benieuwd.”

De sfeer in de feesttent zal optimaal zijn. “Hopelijk blijven de mensen na de wedstrijd een beetje plakken, maar daar vrees ik eigenlijk niet voor. Wat ze mogen verwachten? Een combinatie van verschillende genres. Van het levenslied tot dance. Doorgaans zijn het schlagerzangers of – zangeressen die optreden op de cross, maar daar wijk ik lichtjes van af.”

SVEN NYS

Volgt de geboren entertainer het veldrijden eigenlijk zelf op de voet? “Toch wel. Het merendeel van de crossen volg ik op tv. Als liefhebber van de sport heb ik respect voor iedere renner, maar ik heb toch vooral sympathie voor Sven Nys. Het voorbije weekend heb ik dan ook genoten. Twee mooie overwinningen. Goed, want het zal er niet makkelijker op worden met Van Aert, Van der Haar en de terugkerende Van der Poel.”

Volgens Sergio bewijst de opmars van Nys twee dingen. “Dat doorzettingsvermogen en een nooit aflatende gedrevenheid op termijn altijd lonen. En dat verliefdheid toch wat een mens kan doen. Of het nu een topsporter, muzikant of journalist is, verliefd zijn werkt altijd motiverend.”

Deel dit bericht