Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

Sanne Cant wint na razendspannende wedstrijd

2_27024734_BELGAIMAGE-98469809
Sanne Cant toonde zich de sterkste in de derde manche van de Ijsboerke Ladies Trophy. Cant was in de KwadrO Flandriencross net iets sneller dan Maud Kaptheijns en wereldkampioene Thalita De Jong.

Ellen Van Loy was traditioneel de snelste startster. Van Loy kreeg al snel het gezelschap van Sanne Cant en Maud Kaptheijns. Er kwam nog meer volk uit de achtergrond aansluiten. Wereldkampioene Thalita De Jong, Pavla Havlikova, Laura Verdonschot en iets later ook de slecht gestarte Sophie de Boer keerden terug in de kop van de wedstrijd.

Niemand kon een noemenswaardige kloof uitdiepen waardoor deze zeven rensters samen aan de laatste ronde begonnen. Daar ontbond Belgisch kampioene Sanne Cant haar duivels. Maud Kaptheijns hield de kloof beperkt maar raakte nooit meer op het wiel. Cant triomfeerde voor Kaptheijns, Thalita De Jong eindigde op plek drie voor Ellen Van Loy en Pavla Havlikova.

CANT: “MOEILIJK OM VERSCHIL TE MAKEN”

Al de tiende seizoenszege voor Sanne Cant. “Ik had het niet verwacht omdat we met zeven waren. Ik ben blij dat het goed is afgelopen’, vertelde Cant na afloop. “Het was moeilijk om het verschil te maken. Het was een technisch parcours, maar niet echt technisch moeilijk.”

“Gelukkige slaagde ik erin in de laatste ronde een gaatje te slaan. Een spurt zou hier riskant geweest zijn. Daarom was dat pas plan B.” Of de eindzege in de Ijsboerke Ladies Trophy nog mogelijk is? “Dat wordt moeilijk gezien het grote tijdsverschil. Maar ik blijf elke cross het beste van mezelf geven”, besluit de winnares.

Deel dit bericht