Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

Rouiller pakt de zege bij de junioren

SBErouiller
Rouiller heeft de VIO Flandriencross voor junioren gewonnen. Kuypers en Tullet mogen mee het podium op. Topfavoriet Ronhaar kreeg in de eerste ronde met pech af te rekenen tijdens de DVV Verzekeringen Trofee in Hamme.

Rouiller werd gisteren vierde in de WB-manche in Zeven en was daar niet tevreden mee. Hij ging dan ook furieus van start in de Flandriencross. Na een eerste ronde had hij al zo’n honderd meter voorsprong op de tegenstand. Zijn voornaamste concurrent dit seizoen, Ronhaar, werd al in die eerste ronde teruggeslagen tot de allerlaatste plaats door materiaalpech.

De Europese kampioen trok er zich niks van aan en reed weg van het duo Ben Tullet-Gerben Kuypers. Verderop reed een groepje met onder meer Luke Verburgh, die zich naar een vierde stek zou rijden.

Rouiller bleef verder modderduivel spelen en zette het duo op steeds grotere afstand. De Zwitser kon rustig zijn zege vieren, terwijl Kuypers Tullet kon afhouden voor de tweede plaats.

“Eén van mijn favoriete crossen”

In Hamme won Rouiller eerder voor het eerst een Belgische cross. “Dit is dan ook één van mijn favoriete crossen”, stelde hij achteraf. “De ambiance en het parcours liggen me. De benen voelden goed aan, anders dan gisteren in Zeven. Ik was goed vertrokken en kon makkelijk die inspanning volhouden. Veel modder: daar ben ik wel fan van.”

Deel dit bericht