Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

Radio 2-stem Verdonck en Van Avermaet verkennen parcours

kwadro
Onder leiding van meervoudige veldritwereldkampioen Erwin Vervecken verkenden Radio 2-presentatrice Joyce Verdonck (ochtendprogramma 'Start Je Dag') en Greg Van Avermaet het parcours van de KwadrO Flandriencross aan het Meulenbroek en de Mirabrug in Hamme.

“Met meervoudig wereldkampioen Erwin Vervecken heb ik hier natuurlijk een schitterende leermeester”, stelde Joyce na haar eerste rondje op de crossfiets. “Dit is trouwens echt mijn allereerste crosservaring. Ik mag dan wel een geoefend fietser zijn, stuurvastheid in het veld is natuurlijk een ander paar mouwen. Maar eerlijk, ik had het nog moeilijker verwacht en ben goed recht gebleven. Jarenlang had ik schrik om op zo’n natuurlijk parcours te rijden, maar het valt allemaal wel mee. De omloop ligt er niet echt modderig bij en dat scheelt een pak.”

Ook Greg Van Avermaet, voorzitter van de organisatie, genoot. “We beschikken over een mooi parcours met veel afwisseling. Er zijn enkele technische zones en rond de vijver ligt de ondergrond goed vettig. Het wordt zondag 30 november zeker een mooie cross.”

Erwin Vervecken ontpopte zich als een getalenteerde initiator voor beide debutanten. “Greg zou zeker een goede crosser kunnen worden”, aldus Vervecken. “Maar ook Joyce rijdt vlot mee op dit zeer natuurlijk parcours. Enkel op het vlakkere gedeelte achter de sporthal zullen enkele bruggen gebouwd worden. Dat is vooral goed om de grote publieksstromen te verwerken op deze open plaatsen, waar de mensen de renners meermaals kunnen zien.”

Deel dit bericht