Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

Nys wint na sterke slotronde in Hamme

SBEthibaunysdvv
Thibau Nys heeft zondagochtend VIO Flandriencross in de DVV Verzekeringen Trofee voor de nieuwelingen gewonnen. Nys haalde het na een sterke slotronde voor Alvarado en Van Vancampenhout.

Salvador Alvarado nam de beste start en leek op weg naar een solo van drie ronden in Hamme. Maar Nys bleek vooral zichzelf in het verlies te rijden, met enkele schuivers en een te late wissel in de post. De Nederlander had telkens maar enkele seconden voorsprong, maar toch ging hij met vertrouwen de laatste ronde in. Al kwam Nys toen al bijzonder sterk opzetten.

Nys kwam bij Alvarado voor de balkjes en sprong als een gazelle over de hindernis. Hij nam enkele seconden op zijn concurrent en snelde al snel weg naar de zege. Zijn tiende al van het seizoen.

“Mooiste van het seizoen”

Nys was achteraf erg tevreden over zijn comebackzege. “Ik heb heel erg gesukkeld de eerste twee ronden. Op zoek nar mijn ideale lijnen en een te late bandenwissel zorgde ervoor dat ik pas later op gang kwam”, klonk het. “Ik ben blij dat ik er naartoe kon en hem op de balkjes kon losschudden. Ik wist dat ik hem moest lossen, zodat ik een lichte foutenmarge had. Dit is mijn mooiste zege van het seizoen. De manier waarop en het mooie parcours… Er zat terug force op.”

Tien zeges: het is niet niks. “Ik hoop om nog enkele procentjes beter te worden naarmate de kampioenschappen naderen. Maar ik ben uiteraard al zeer tevreden.”

Deel dit bericht