Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

Mathieu Van Der Poel: “Dit is toch wel een plek waar ik graag kom crossen”

WhatsApp Image 2024-01-27 at 17.10.23

Wereldkampioen Mathieu Van Der Poel pakte in de Rectavit Flandriencross in Hamme zijn elfde zege op twaalf crossen. Na een trainingsweek in Spanje gaf hij Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt het nakijken.

“Ik heb zeker genoeg getraind in Spanje, ik voel dat het nog in de benen zit maar dat is niet erg. Ik denk dat Michael altijd iemand is om rekening mee te houden. Hij was vorige week ook al sterk Zonnebeke en de dag nadien in Benidorm was hij ook al terug goed hersteld. Het is zaak om gewoon mijn ding te doen en volgende week met de beste benen aan de start te staan. Het is altijd leuk om ergens te winnen en dit is toch wel een plek waar ik graag kom crossen. Zeker als het geregend heeft, altijd leuk hier. Het is leuk om er weer eentje bij te doen.”

Michael Vanthourenhout moest vrede nemen met de tweede plaats achter de wereldkampioen. “Ik had van in het begin wel goede benen, maar natuurlijk weet je wel dat die move van Mathieu er wel komt. In die eerste move was ik nog mee maar dan heeft hij zo’n hoog basistempo dat ik moest passen. Ik kan dat wel een ronde of twee aan, maar geen hele cross. Daarna moest ik wel wat gas terugnemen. Ik heb me gelukkig niet helemaal over mijn toeren gereden, zodat ik wel nog de tweede plaats kon binnen halen.”

 

Deel dit bericht