Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

Lares-Doltcini boven bij junioren

jaspers
Nadat eerder Vermeersch mocht juichen bij de nieuwelingen, was het bij de junioren opnieuw raak voor het opleidingsteam van Jurgen Mettepenningen. En hoe. Jappe Jaspers, Thijs Wolsink en Jenko Bonne zorgden voor een volledig teampodium.

De junioren, zonder grote slokop Eli Iserbyt, maakten er een spannende KwadrO Flandriencross van. Met zes doken ze de laatste ronde in. Daarbij ook het Lares Dolticini-trio Jaspers, Wolsink en Bonne. Het drietal speelde het ploegenspel perfect en het was Jaspers die met de oppergaai aan de haal ging.

“In de laatste ronde keek ik de kat wat uit de boom”, doet Jaspers zijn verhaal. “Tot op de schuine kant, waar ik mijn versnelling plaatste. Jenko liet het gat vallen en dat bleek uiteindelijk voldoende. Ik voelde me goed vandaag en dit is veruit mijn mooiste zege van het seizoen. Eerder won ik ook al in Zemst en Wuustwezel.”

Nederlander Wolsink kon leven met zijn tweede plaats. “Ik had zeker het gevoel dat ik kon winnen, maar na de balken in de laatste ronde moest ik de rol even lossen. Ik probeerde nog naar Jenko en Jappe toe te rijden, maar dat kon ik enkel zonder de Amerikaan Hecht mee te nemen. Ik gooide hem overboord en passeerde Jenko, maar Jappe was te ver weg. Ik ben tevreden met deze tweede plaats en nog meer met het volledige ploegpodium.”

Deel dit bericht