Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

Iserbyt ploetert naar zege in KwadrO Flandriencross

iserham
Bij de beloften in de KwadrO Flandriencross (bpost bank trofee) stond er geen maat op Eli Iserbyt. Jonas Degroote behoudt zijn leidersplaats in het klassement, maar ziet Yannick Peeters wel naderen tot 58 seconden.

Eerstejaarsbelofte Iserbyt (Telenet-Fidea) haalde het solo voor zijn ploegmaats Daan Soete en Nicolas Cleppe. “Maar een ploegtraining was het zeker niet”, lacht Iserbyt. “Ik heb serieus afgezien vandaag. Het was de eerste keer echt modderig en ferm ploeteren op sommige stroken. Dat ik zo’n zware cross kan winnen als eerstejaars, betekent veel voor mij. Ik denk dat ik vandaag het verschil maak op de schuine kant.”

Iets wat nummer twee Soete bevestigt. “Daar maakte ik inderdaad een foutje. Gelukkig hebben ze het parcours vlak voor de start nog een beetje aangepast aan die schuine kanten. Nu was het nog iets of wat berijdbaar. Het klopt dat het een zware wedstrijd was en ik ben blij dat ik mijn goeie vorm hier bevestig.”

Jonas Degroote kwam als tiende over de streep, maar verdedigde wel met succes zijn leidersplaats. “Maar daar was ik niet echt mee bezig. Ik heb gewoon alles gegeven. Ik weet dat er nog een aantal wedstrijden in de bpost bank trofee volgen die me minder liggen, dus we zullen wel zien.”

Degroote heeft nu voorsprong van 58 seconden op Yannick Peeters (Vastgoedservice-Golden Palace). Iserbyt volgt als derde op 1’48”.

Deel dit bericht