Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

Hermans triomfeert na duel met Iserbyt

2_27013110_BELGAIMAGE-98057448
Quinten Hermans heeft de derde wedstrijd van de DVV Verzekeringen Trofee voor beloften gewonnen. De Europees kampioen trok aan het langste eind in de KwadrO Flandriencross in Hamme na een duel met wereldkampioen Eli Iserbyt. Adam Toupalik vervolledigde het podium.

De snelste starter was Jelle Schuermans. Hermans en Iserbyt bevonden zich na een ronde in tiende en elfde positie en hadden dus werk voor de boeg. Na enkele rondes konden ze de aansluiting maken en het duurde niet lang vooraleer de twee het hazenpad kozen. Nicolas Cleppe en Adam Toupalik waren de eerste achtervolgers op een handvol seconden.

In de voorlaatste ronde besloot Quinten Hermans dat het genoeg was. Hij ontbond zijn duivels en reed weg van Iserbyt. Hermans triomfeerde, Iserbyt moest zich tevreden stellen met de tweede plek. De wereldkampioen blijft wel leider in de DVV Verzekeringen Trofee. Toupalik eindigde als derde, voor Nicolas Cleppe en Yannick Peeters.

HERMANS: “VOELDE DAT IK GOED WAS”

Europees kampioen Quinten Hermans was tevreden met een nieuwe overwinning: “Gisteren werd ik derde in Zeven. Ik had last van mijn rug en ben gisterenavond nog langs de kinesist geweest. Vandaag kon ik dus voluit koersen.”

“In het begin van de wedstrijd moest ik weinig werk doen in de achtervolging. Iserbyt knapte al dat werk op. Ik zat direct in zijn wiel”, aldus de winnaar. “

“Ik voelde al snel dat ik goed was”, vertelt Hermans. “In de voorlaatste ronde heb ik dan zelf het initiatief genomen. Ik kon Iserbyt lossen maar moest wel blijven druk zetten om hem af te houden”, besloot de Europese kampioen.

Deel dit bericht