Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

Europees kampioen sneller dan landgenoot

2_27121640_BELGAIMAGE-98288160
Europees kampioen Thomas Pidcock kroonde zich voor de zoveelste keer dit seizoen tot winnaar bij de junioren in de Kwadro Flandriencross. In de manche van de DVV Verzekeringen Trofee was hij sneller dan zijn landgenoot Ben Turner en Niels Vandeputte.

De snelste start was voor de Amerikaan Denzel Stephenson. Het nationale team van Groot-Brittanië was met een sterk team afgezakt en wilde zich laten gelden. Als eerste trok de Brit Ben Turner in de aanval. Aan het einde van de derde ronde kon zijn landgenoot en Europees kampioen Thomas Pidcock de sprong naar voren maken.

Achter hen was een hoofdrol weggelegd voor Niels Vandeputte. Samen met de Zwitser Loris Rouiller en Pieter-Jan Vliegen bleef hij rondenlang hangen op enkele seconden. Op 1,5 ronde van de finish konden de drie achtervolgers toch de aansluiting maken. Pidcock versnelde echter meteen opnieuw en enkel Turner kon zijn wiel volgen. In de laatste ronde schudde de Europees kampioen ook zijn landgenoot af. Pidcock zegevierde voor Turner, Vandeputte, Rouiller en Vliegen.

PIDCOCK: “PLAN WAS OM VAN BIJ DE START TE GAAN”

Een nieuwe zege voor de bijna onverslaanbare Thomas Pidcock in de KwadrO Flandriencross. “Het plan was om samen met mijn landgenoot Ben Turner van bij de start te gaan”, legt hij na afloop uit. “Maar dat mislukte. Dan liet ik het gat vallen voor hem. Maar ik kon nog terugkeren.”

“Daarna kwam er volk uit de achtergrond terug. Ik twijfelde weer tussen het gat laten vallen voor Turner en zelf te gaan. Uiteindelijk ging ik zelf en haalde zo de overwinning binnen”, aldus de Europese kampioen.

Deel dit bericht