Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

DVV Verzekeringen Trofee voorgesteld, de KwadrO Flandriencross is de 3de manche!

dvvtrofee
In de gebouwen van DVV Verzekeringen in Brussel is woensdagavond de DVV Verzekeringen Trofee veldrijden voorgesteld. Behalve de naamsverandering zijn de IJsboerke Ladies Trophy, de DVV Team Trofee en het afschaffen van bonificaties aan de meet de grootste veranderingen.

De voormalige GvA Trofee, later bpost bank trofee en vanaf nu dus DVV Verzekeringen Trofee, groepeert sinds 1987 een aantal van de beste cyclocrossen in België. Acht manches lang, te beginnen in Ronse (9 oktober) en te eindigen in Lille (4 februari 2017), gaat DVV Verzekeringen op zoek naar de meest allround cyclocrosser.

Met heuvelomlopen als Ronse, Koppenberg (1 november) en Baal (1 januari 2017) zijn drie manches op maat gesneden van de klimmers. Maar in Hamme (27 november) en Essen (10 december) moet er allicht stevig geploeterd worden. Zandomlopen vinden we dan weer in Antwerpen (17 december) en Lille (4 februari 2017), voor het officieuze wereldkampioenschap ‘wasbordracen’ trekt de DVV Verzekeringen Trofee naar Loenhout (29 december).

Het tijdsklassement wordt ook dit jaar behouden, maar wordt een stuk simpeler. Er zijn geen bonificaties meer te verdienen aan de meet. De tussensprint in de tweede ronde met 15, 10 en 5 seconden blijft wel om de wedstrijd vroeg open te breken. De Proximus Snelste Ronde is ook nog steeds van toepassing: per manche wordt de renner die de snelste ronde afwerkt beloond. Wie het meeste Snelste Rondes rijdt, wint bovendien het overall-klassement van Proximus.

Het klassement bij de vrouwen krijgt vanaf dit seizoen een grondige update. Niet alleen heet het criterium nu IJsboerke Ladies Trophy, er is ook een verhoging van het prijzengeld. De opvolgster van Sanne Cant krijgt 10.000 euro als winnares, de runner-up krijgt 7.000 euro.

Alle grote cyclocrossers staan aan de start van elke manche in de DVV Verzekeringen Trofee. Wout Van Aert, Mathieu van der Poel en Lars van der Haar zijn de grote favorieten. Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout, Kevin Pauwels, Klaas Vantornout en Tom Meeusen zijn de verwachte outsiders.

Niet alleen individiueel kunnen zij scoren, ook als team. Vanaf dit seizoen is er immers ook de DVV Team Trofee, waarbij de uitslag van de eerste drie renners van elke ploeg van tel is.

Deel dit bericht