Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

Betsema: ‘Ik ga nog vol voor de eindzege’

betsema2001
Zaterdag wordt Denise Betsema 28. De Nederlandse wil dat graag vieren met een zege in de Rectavit Flandriencross in Hamme. De leidersplaats van Lucinda Brand overnemen in de Soudal Ladies Trophy zou de kers op de taart zijn...

Betsema moet om de leiding te grijpen in de Soudal Ladies Trophy nog 58 seconden goedmaken op Lucinda Brand. “De strijd is nog niet gestreden”, voorspelt Betsema. “In Hulst heb ik laten zien dat ik ook met een mooie voorsprong kan winnen (ze won met 1:02 op Brand, nvdr). Dus ik ga nog vol voor die eindzege. Het is me nog nooit gelukt om zo’n groot klassement te winnen, het zou een van de hoogtepunten van mijn seizoen zijn.”

Betsema verschijnt voor het eerst aan de start in Hamme, de Texelse probeert het als een voordeel te zien. “Ik heb de cross weleens op tv gezien, maar het is helemaal nieuw voor mij. Op die manier kan je er onbevangen invliegen en dat kan soms verrassend positief uitdraaien. Bovendien is het een cross in de gemeente van onze ploegbaas, Jurgen Mettepenningen, dat zorgt voor extra motivatie om met een mooi resultaat naar huis te gaan.”

Deel dit bericht