Rectavit Flandriencross
27 januari 2024

Allemaal winnaars in Flandriencross For Life

Hamme-27
Om 14u gaven vijftien StuBru-luisteraars het beste van zichzelf tijdens de Flandriencross For Life. De 28-jarige Jelle Veyt kwam als eerste over de streep in een cross die alleen maar winnaars kende.

Als opwarmer voor ‘De Warmste Week’ streek Studio Brussel neer in Hamme voor de Flandriencross For Life. Vijftien luisteraars werden uitverkoren en streden twee rondjes op het gloednieuwe parcours voor ‘hun’ goede doel. Winnaar Jelle reed voor Shangrilahome, dat zich inzet voor straatkinderen in Nepal.

“Zelf heb ik als 17-jarige enkele jaren op straat geleefd in Gent. Uiteindelijk ben ik afgestudeerd als kinesitherapeut aan de universiteit van Gent. Nu wil ik voor deze kinderen kansen creëren die ik ooit zelf heb gekregen. Vorig jaar ben ik op mijn eentje naar Nepal gefietst vanuit Dendermonde om hier geld voor in te zamelen”, aldus Jelle. De cross op zich vond Jelle een fantastische ervaring.

“Ik heb vroeger wel competitie mountainbike gereden, maar nooit voor zoveel publiek. Erg tof om eens mee te maken. Ook winnen is leuk, maar dat is vandaag een bijkomstigheid. De goede doelen staan in het middelpunt van de belangstelling.”

Wat wel nog een uitzonderlijke vermelding verdient is de prestatie van Arnout Matthys (foto), die op veertienjarige leeftijd zijn rechterbeen verloor. Hij reed de Flandriencross For Life ten voordele van VZW Parantee, dat zich inzet voor G-sport. Arnout mocht net als alle andere deelnemers rekenen op de luide steun van het aanwezige publiek.

Deel dit bericht